Traži se džentlmen

Muškarci su se već odavno počeli žaliti na nedostatak “pravih” žena, no sama činjenica da se muškarci žale već dovoljno govori o tome u kom smjeru muški rod evoluira. Obrnuto se žene žale da nema više “pravih” muškaraca, ali dok muškarci ne postanu svjesni svoje izvorne uloge, nemoguće su promjene. Pravi muškarac ne sjedi i plače prijateljima kako ne može naći onu pravu, već uzima stvari u svoje ruke i nastoji ih promijeniti. Oni s velikim …. egom, s pokrićem ili bez (zbog izgleda, financija ili druge mjerljive veličine…) ne žele prići ženama jer im to njihov ego ne dozvoljava – što je za jednog muškarca, složit ćete se, tipično žensko razmišljanje. Takav stav je zapravo samo odraz nezrelosti, što vam znatno olakšava eliminaciju potencijalnog u startu. “Nezreli” obično završe sa sebi sličnim nezrelim, narcisoidnim partnericama, koje gledaju samo sebe i iskorištavaju ih dok je izgleda ili financija. Neki se u kasnijim godinama osvijeste, te pokušaju naći nešto dublje u vezi i tada shvate da su na kraju krajeva oni ti koji osim izgleda, novca i sl. nemaju nikakvih drugih kvaliteta nužno potrebnih za dugoročnu i sretnu vezu.
Manje zgodni te oni koji nemaju puno toga za ponuditi (ili barem misle da nemaju), ne prilaze iz vlastite nesigurnosti. Sama pomisao ih već zastrašuje, samopouzdanje im je u startu ispod ništice jer su sami sebe uvjerili da žene očekuju više od “njih”. No kako uopće mogu znati što koja žena očekuje, pa nismo sve iste? I opet se i u ovom slučaju vraćamo na tipično žensko ponašanje: samokritičnost i stvaranje predrasuda. I dok jedni pršte od samopouzdanja, drugima ga kronično nedostaje. Čini se prije su muškarci samim time što su rođeni kao muškarci već imali potrebno samopouzdanje. Muškarci ne shvaćaju da oni koji love žene novcem, časteći ih Moetom i izvodeći u najskuplje restorane u skupim automobilima, završavaju sa ženama koje više vole šampanjac od njih i iste će završit sa sljedećim koji ih dobro “počasti “– (osim u slučaju da se radi o samostalnim ženama sličnih mogućnosti koje takve stvari ne impresioniraju nego spadaju u svakodnevnicu). Žene koje pridobiju sitnicama držat će sitnicama cijeli život a sve ostalo i što bude samo će dodatno uljepšati zajednički život. Kod samostalnih žena s određenim životnim standardom zapravo su sitnice i jedini način na koji ih se može impresionirati….jer se takve stvari ne mogu kupiti, ovo vrijedi naravno samo za one kojima je prioritet ljubav a skromnost vrlina. Mišljenja smo da svaki muškarac može imati baš svaku ženu (ili će mu se barem znatno šanse povećati) ako se ponaša kao džentlmen i naravno ako je dovoljno uporan. Džentlmen nije biznismen, niti je aristokratske krvi, džentlmen nije doktor ili netko s diplomom, nije odvjetnik, nije automehaničar ili konobar, nije prodavač ili strojar, vozač niti dimnjačar… džentlmen može biti svatko od navedenih ili nitko, može biti bilo tko. Džentlmen nema lice. Da bi bio džentlmen muškarac ne mora biti ni zgodan ni bogat. Milenijske žene su većinom samostalne, no bez obzira na to što tvrdile i koliko oko toga filozofirale svima im je jedno zajedničko: ne znaju u biti ni same što žele (šalu na stranu)… sve naravno želimo džentlmena pored sebe! Muškarci su, zaokupljeni ispraznim maštarenjem i nadmetanjem kako materijalno impresionirati ženu, zaboravili da kultura, šarm, cvijeće i čokolada, lijep stih i slično ne izlaze iz mode i da dan danas imaju čudnu moć izmamit osmijeh svakoj ženi, svakog uzrasta, staleža i statusa. Žalosno je da se svaki put iznenadimo kad nam netko pridrži vrata dok ulazimo negdje! Ne moraš biti bogat da bi se ponašao kao gospodin, a vjerujte oni koji imaju para i hodaju u najskupljim odijelima su u pravilu najmanje od svega gospoda. Dakle muškarci… samo džentlmenski, hrabro i uporno uz dozu samokritičnosti, a vi žene naučite prepoznati džentlmena! Dajte “mu”priliku, dvije i tri ako treba… i ne zaboravite da samo ako se ponašate kao dama i on će se ponašati kao džentlmen.

Službena definicija džentlmena (Izvor:Wikipedija):

Džentlmen je anglicizam koji opisuje muškarca čije je ponašanje u odnosu na druge ljude primjerno, odnosno u skladu s najvišim moralnim standardima odnosno specifičnim kodeksom časti kojeg obično ne dijele, ili rijetko poštuju “obični” ljudi. Karakteristike džentlmena su strogo poštivanje bontona, odnosno protokola te iskazivanje poštovanja prema drugim ljudima, a posebno onima koji su fizički ili na neki drugi način slabiji od njega. Kada se to odnosi na žene, često se koristi izraz kavalir.

Posts created 57

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
%d blogeri kao ovaj: