Teamwork (timski rad)

Jedno od glavnih pitanja tijekom  razgovora za posao je: Jeste li team player (u prijevodu timski igrač ilitiga po definiciji osoba koja se sa svima slaže i voli održavati prijateljske veze, a u isto vrijeme može zadržati profesionalan stav)? Naravno da svi potvrdno odgovaraju na to pitanje, iako svi znamo da se ta izjava tj.stav u praksi rijetko reflektira. Još se nismo ni u jednoj tvrtki susreli s timom „ timskih“ igrača. Obično  to prije sliči nekolicini pojedinih čopora, nego timu… Niži rang kontra višeg, pametni protiv „glupih“, jedna smjena protiv druge, jedan ured protiv drugog, jedan odjel protiv drugog, zamjenik kontra šefa, djelatnik protiv djelatnika  itd.itd. Kako god vodili i posložili ljude gotovo uvijek natjecateljski duh i zavist (što nam je očito svima u krvi) presude i izazvat će animozitet među ljudima i skupinama iz već nekog razloga  ako ne  poslovnog, čime se opet razbija timski rad.

U praksi timvork ne postoji (možda prividno) ili barem nije održiv, pogotovo u većim grupama ljudi..no kako bi taj timvork trebao izgledati i što se zapravo očekuje od tim plejera kojeg svi silno traže na razgovoru (usput, direktnim pitanjem da li je netko tim plejer nemoguće je doznati točan odgovor – dakle još jedno od glupih kliše pitanja u nizu s razgovora u praksi)?

Za zdravo poslovanje najbitnija je komunikacija i protok informacija. Od tim plejera se očekuje da prenosi informacije i ne zadržava ih za sebe, tj.da ne zaboravlja slučajno ili namjerno prenijeti nešto  kolegama. Nismo jednom doživjeli kako “kolege tim plejeri” pred nama zadržavaju informacije kako bi ojačali svoju poziciju (to su oni koji lažu  na razgovoru onima koji prilikom zapošljavanja postavljaju takva i slična mudra pitanja)… ali i to je dio posla. Isto tako nužno je, jasno izražavanje kako izjave ne bi bile  pogrešno protumačene što vodi do nesporazuma a time i evtl. zastoja  u komunikaciji. Informacije – koliko god bile male i naizgled beznačajne – ne bi trebale biti izgubljene ili zaboravljene. Primopredaja bitnih informacija između smjena je stoga najbolji instrument kontrole protoka informacija u svakom poslu. Usko vezano za komunikaciju je i slušanje i razgovor s drugima, čak i kada se ne slažete, možete prokomentirati izjave  bez prekida vašeg kolege i tek nakon što on završi. Kad bi se svi držali ovog jednostavnog pravila, kako na poslu tako i privatno  kvaliteta komunikacije  među ljudima bi se znatno povećala. Demokracija u razgovoru je zapravo ključ timskog rada, no bitna je dakako i transparentnost, šaptanje pred ostalim kolegama ili sa šefom budi sumnju, isto tako zatvaranje u druge prostorije dok razgovarate s nekim. Sve što imate za reći, a što se tiče posla trebate reći otvoreno pred svima, za privatne razgovore koristite puš – pauze. Tračare i tužibabe su u pravilu otrov za tim, ako netko griješi treba ga upozoriti  ne trčati odmah šefu. Tko god nešto skriva, ne treba se čuditi reakciji tima kad ga se razotkrije.Također je bitno da se u timu izmjenjuju zadatci djelatnika kako bi se održala dinamika u poslovanju, da posao ne bi postao dosadan. Naravno postoje fiksne obaveze ali isto tako zašto ne bi nekad pomogli kolegi koji pliva u obvezama?U najgorem slučaju ćete se duže zadržati, a zauzvrat možete nešto i naučiti. Za kraj, najbitnije za uspješan timski rad u svakoj firmi je motivacija i pozitivno ozračje. Svaki dobar tim mora imati  barem jednog pozitivca..motivatora, osobu koja svojim šalama na svoj i tuđi račun i na račun poslovnih situacija, pa čak i samog šefa održava pozitivno ozračje- naravno kolege moraju znati timski prihvatiti šalu i kritike kad na njih dođe red, a ako je humor jako dobar neki možda i ne skuže šta je pisac htio reći i opet svi sretni. Možda bi pozitivan stav kandidata trebao biti ključan u donošenju odluka prilikom zaposlenja i formiranja radnih grupa..čak i ako taj netko i nije dovoljno kvalificiran uvijek može naučiti raditi svoj posao, dobar humor zahtjeva inteligenciju i ne postoji tečaj za to (motivacijski tečajevi, nemaju veze s humorom!!!)isto tako pozitivan stav ne možete kupiti…iako pristaše Vortexa  vjeruju u suprotno.. 🙂

Posts created 57

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
%d blogeri kao ovaj: