Današnji TV program

Ne gledam TV! Ne zato što ne volim, ne zbog manjka slobodnog vremena… jednostavno zbog nedostatka kvalitetnog programa, jer ako nisi ljubitelj turskih, meksičkih, španjolskih ili kojih već sapunica i američkih, britanskih ili njemačkih krimi serija.. čak ne i novih nego starih epizoda, repriza i repriza tih repriza… hrvatskih kojekakvih remek dijela da ne spominjemo … raznoraznih kopiranih svjetski popularnih šoua, loših kvizova itd…jednostavno ne trebaš TV. Tu i tamo se i zalomi dobar film koji si igrom slučaja propustio gledati u kinu prije par godina, no najkasnije nakon druge reklame odustaneš jer dok gledaš reklame tu i tamo te iznenadi koji isječak filma (cijenim kvalitetne i kreativne reklame ali ovo što nam u zadnje vrijeme serviraju je vrijeđanje inteligencije: teleoperateri kao da se natječu koji će što više utrošiti u što gluplju reklamu, nakon njih slijedi još manje kreativan marketing banaka i osiguranja a zatim logično prehrambeni lanci koje se u pauzi natječu s cijenom  svinjske lopatice i vratine – marketing bi trebao biti novac koji se baca kroz prozor a ulazi na vrata- ovdje čini se sve što jednom izađe, više ne ulazi ). Nove epizode dobrih serija koje i započnem gledati na TV-u uvijek online odgledam do kraja. Sve u svemu, gledanje TV-a se svelo na gledanje utakmica, naravno samo onih koje se prenose na nacionalnoj televiziji ( a takvih je malo) i evtl. dnevnika (a ponajviše radi pogrešne vremenske prognoze).

I tako prošlu nedjelju popodne nakon ručka, odlučim uključiti TV jer dugo nisam, a red bi bio da se uređaj redovito uključuje i radi samog roka trajanja. I kad sam  mislila da sam vidjela sve… Big Brother, Farmu, Shopping kraljicu, Mijenjam ženu, Život na vagi,… Ljubav je na selu i pomislila da nakon Mr.Savršenoga gore i gluplje ne može… ta-da …”Ljepotice i genijalci”. Obuzeta nedjeljnim zenom odlučih se odgledati emisiju, jer eto kad cijela hrvatska bruji o svim tim TV dogodovštinama red bi bio da i u slučaju ove barem znam o čemu se radi ( da se ne sramotim na kavama), a možda je jednostavno do mene, možda ja taj svijet i neprestanu potrebu za disponiranjem i javnim sramoćenjem jednostavno ne razumijem. U nadi da dokažem sebi da sam u krivu krenem u analizu…

Dakle kao što sam naziv kaže imamo ljepotice i genijalce…ufff…kroz glavu mi naravno odmah prođe onako čisto retoričko pitanje: tko za emisiju odlučuje o tome tko je lijep a tko je genije? Da li su cure bivše misice (iako titula nije mjerilo ljepote), manekenke, imaju po milijun lajkova na Instaću i sl., a dečki su što drugo nego članovi Mense? Ili su to nasumce odabrani neskromni kandidati koji sebe smatraju izrazito lijepim ili posebno pametnim? Svaka čast na hrabrosti ovim novim generacijama, iz svog generacijskog kruga  ne poznajem nikoga tko bi tek tako stao pred kamere i konstatirao da je lijep (ali glup) ili da je pametan (ali ružan) – jer sam naslov automatizmom isključuje “ono drugo”…. Pa iako sami očito o tome nisu razmišljali, zar nitko od kandidata nema roditelje, prijatelje, dede, bake, tetke, strine…da ih odgovore od nepotrebnog nastupa ili barem ukažu na dvosmislenost naslova šoua?!

I tako ne znam koliko napirlitanih (uljepšanih, ne i prirodno lijepih) cura dijeli sobe s naizgled neurednim genijalcima od kojih neki čini se do tada nisu komunicirali sa ženskom vrstom. I tu se dešava kemija…one u šoku jer  s takvim dečkima nikad kao nisu ni razgovarale…a oni u šoku jer su prvi put u neposrednom dodiru s cicama i guzicama… Ja u šoku jer ne vjerujem da to gledam i slušam…

Prespavaju…

Sljedeći dan se bude, kreće upoznavanje jer to je dio igre…ON, pošto je genijalac postavlja njoj pametno pitanje: Koja ti je najdraža knjiga koju si pročitala ? Minuta šutnje zatim ONA odgovara: Dugo vrijeme mi je bila Mali princ… I tu odgovor staje…Tu ja stajem.

Uzimam daljinski i gasim TV.  

Posts created 57

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
%d blogeri kao ovaj: