Slastice koje morate probati u Pragu

Češki medovik – Češki medovik je torta od meda, navodno se zapravo radi o ruskog medoviku i priznat ćete jako sliči marlenki koja je pak porijeklom iz Jermenije a poznata je kao medena torta u Mađarskoj. Bez obzira čiji je kolač tj. recept, zajedničko svima su osnovni sastojci med i orasi te puno slojeva kore i slatka krema.

Češki medovik

Trdelnik – Trdelnik je poslastica od svježe pečenog tijesta čiji miris cimeta mami na svakom koraku Praga, te je uz pivu i kobasice najpopularnije jelo na praškim ulicama, a odnedavno ga možete probati i u Zagrebu ( možda i u drugim gradovima?). Navodno se kao i u slučaju medovika opet ne radi o izvorno češkom receptu nego slovačkom ili…. Bilo kako bilo, ako ste slatkoljupci svakako probajte ovu slasticu, no iako se radi o street foodu preporuka je da sjedite dok jedete Trdelnik, naime koliko god se trudili prilikom degustacije sve i da hoćete ne možete uredno izgledati.

Trdelnik

Tradicionalne češke štrudle – “Štrudla je štrudla” pomislit ćete na prvu, no vjerujte nakon što probate ovu štrudlu promijeniti ćete brzo mišljenje. Možete je naći na praškoj tržnici preko puta pivnice “U zlateho slona”gdje vam je prije serviranja podgriju.

Češke štrudle

Sladoled – Ne privlači samo vizualno, izuzetnog je i okusa. Preporuka : slastičarna Cukrarna zlata konvice u prolazu preko puta praškog astronomskog sata.

Sladoled

“Češki donut “- Slastica koju također možete naći u Pragu je “češki” donut… naravno sve je samo ne češki, ali što kad je preukusan…

Češki donut

I šećer za kraj slastičarna“Puro Gelato” koja je definitivno nezaobilazna destinacija u ovoj rubrici. Koji god kolač naručite nećete požaliti . Preporuka: tradicionalna Pavlova torta ili cheese cake.

Cheese cake
Posts created 57

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
%d blogeri kao ovaj: