Pokloni za odrasle

Valentinovo je iza nas i vjerujemo da su se mnogi preznojili zujeći online, po gradu i centrima u potrazi za pravim poklonom. Tako i treba, kad je ljubav u pitanju ne treba riskirati i trebate se potruditi da pokažete da vam je stalo do voljene osobe, dapače smijete i pretjerivati naravno uvijek u skladu s mogućnostima. Neki su vjerojatno u međuvremenu i zamijenili svoje poklone, jer danas ni to nije problem pa i ako kupujete nespremni lastminute ne možete puno faliti..parfem ovaj ili onaj, šminka ova ili ona – sačuvate račun i mirni ste, a svoju obavezu ste barem polovično ispunili (niste zaboravili da je Valentinovo). No što je s ostalim poklonima?
Ne znamo kako vi ali mi što smo stariji sve nam je lakše odabrati pravi poklon ljudima kojima smo okruženi. Zapravo ne bi to ni nazvali darivanjem, to je sad neka vrsta kompenzacije jer je sam taj čin više nalik na nekadašnju robnu trampu nego na klasično darivanje. Kakvi ste, takvim se ljudima okružujete, a naš krug se eto sveo na one koji su se ostvarili i došli u životnu fazu kad se vesele malim stvarima u životu. Jedni su možda oduvijek i bili takvi dok je nekima život pokazao da materijalne stvari sa žigom poznatih tvrtki nisu garancija za sreću. Ukratko, ne družimo se s onima (ako to nije nužno potrebno) koji znaju cijenu svega i vrijednost ničega!

I tako se i mi veselimo boci Graševine na kojoj debelim bijelim flomasterom piše “Dunja” (da veliko D –ovaj proizvod kao i svaki dalje navedeni zaslužuje da ga se piše velikim početnim slovom), jer se ne radi o vinu nego o domaćoj rakiji od Dunje, tegli od krastavaca na kojoj je etiketa s natpisom “Kiseli pekmez”, još jednoj boci vina ovaj put s etiketom Pošip na kojoj je crnim flomasterom naznačeno da se radi o domaćem Vinskom octu…još jednoj tegli od krastavaca ali ovaj put je sadržaj domaći Ajvar..pa još jednoj boci za vino s domaćim Maslinovim uljem…Džem od malina, Liker od malina, Marmelada od dunje itd. Takvi pokloni su u svakom pogledu neprocjenjivi. Osim što su iz vlastite proizvodnje (izrađeni “ko za sebe” a poklanjaju ih nama), zdravi su i imaju čudnu moć da nas vrate u djetinjstvo (povratak u prošlost ne možete ni kupiti niti platiti – bez obzira koju karticu imali ), mirisi podsjećaju na djeda koji je srknuo gut rakije po skrivećki od bake, tetku koja radi ajvar ili strinu koja sa strikom peče cijelu noć pekmez od jabuka. To su oni kinder jaje efekt pokloni. Sjećate se kako ste se nekad radovali kinder jajima koje bi naši gastarbajteri (roditelji, bake, djedovi, tetke, stričevi itd) donosili iz Njemačke ( gdje smo imali- kako moto tvrtke glasi- 3 u jednom – igru,zabavu i napetost)? Ovi pokloni su nešto kao kinder jaja za odrasle. Vidimo bocu ili teglu a ne znamo što je zapravo unutra – nikad ne znate – na etiketu se i pogotovo nema oslonca. Ako je alkohol imate zagarantiranu zabavu, ako nije mirisi vas vrate u neka uglavnom sretnija vremena, a napetost je tu cijelo vrijeme jer ne znate da li ćete stići sve popiti i pojesti prije isteka roka trajanja (za sir i suhomesnate proizvode kao što su panceta, kobasice itd rok trajanja nije problem jer se sve uglavnom odmah pojede). U međuvremenu imamo čitavu kolekciju dobro odležanih rakija, ulja, vina, likera itd. Neprocjenjivo je imati ljude oko sebe koji vas cijene i vole zbog vas samih i koje vi volite i cijenite zbog njih i zbog onog što jesu, u čijem društvu ne morate paziti što ćete reći, s kojima je smijeh i u najtežim situacijama zajamčen, koji vas jako dobro poznaju i znaju što volite. To su prava prijateljstva, a ne prijateljstva čija održavanja zahtijevaju poklone koje ste primorani otplaćivati doživotno na rate.

Posts created 57

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
%d blogeri kao ovaj: