Filter kava

Ne, ovaj put se ne radi o kvaliteti  kave koju svakodnevno ispijamo, nego o kavama/druženjima  s prijateljima/poznanicima tijekom kojih moramo uključiti filter razgovora tj. prisiljeni smo pomno birati što im možemo reći a što ne.

Prečesto smo u različitim situacijama ispričali ili povjerili određene stvari određenim ljudima koji su to poslije vješto iskoristili protiv nas bilo poslovno ili privatno, ili su ako ništa drugo narušili povjerenje time što bi sve njima povjereno ispričali dalje osobama kojih se to ne tiče. Dok jedni to rade slučajno jer jednostavno puno pričaju te se zbog nedostatka uzbuđenja u vlastitom životu  usput posluže tuđim doživljajima kako bi popunili tišine u razgovorima, drugi gotovo profesionalno izvlače informacije iz nas postavljajući nam bezbroj pitanja pritom vješto izbjegavajući  razgovor o sebi. Kako god bilo u konačnici vrijedi samo jedno pravilo i tu ćemo se složit s B.Pascalom : “Radoznalost je samo taština; ponajčešće želimo saznati nešto samo zato da bismo o tome govorili”.                                                   

No  činjenica je da nismo  svi voljni dijeliti intimu i događaje u našim životima sa svima, pogotovo ne s nepoznatim ljudima koje naši životi u pravilu ne bi ni trebali zanimati. Filter razgovora se može određeno vrijeme prakticirati, ali s vremenom postane naporno pratiti svaku riječ te se čovjek jednostavno umori od takvih druženja. Ako ne znate glumiti nastojte smanjiti takve kave na minimum ili ih potpuno izbjegavajte te vrijeme provodite s  ljudima koji su od povjerenja i iskreni prema vama, koji vas pitaju kako ste jer im je stalo do vas, ne jer očekuju vaš negativan odgovor i po mogućnosti neku popratnu senzacionalnu priču iza tog odgovora . Takvih je jako malo, ali postoje.

Posts created 57

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
%d blogeri kao ovaj: